Technische innovaties

Combineer pakket­kluizen met een campus- of stadshub en geef werknemers een keuze

Hoe dragen pakketkluizen en een Coolbike bij aan een duurzame en leefbare campus?

Daarvoor deden we de volgende onderzoeken:

1 Coolbike
2 Inzet van de pakketkluis
3 Pakketkluis en ontvanger
Een pakketkluis. Een beige kast van ongeveer twee meter breed en anderhalve meter hoog met daarin kluizen van verschillende formaten voor het aflveren van pakketten. Op ooghoogte is er een knoppenpaneel om de kluisjes te openen. Een Coolbike. Een elektrische vrachtfiets op vier wielen. Achter de bestuurder is een gekoelde vrachtruimte. De fiets is zwart en heeft voorop een spatscherm. De vrachtruimte is groen.

Conclusies

Pakketkluizen

Bekijk het gebruik van pakketkluizen in samenhang met dat van een hub. Want daar kunnen leve­ring­en verder gebundeld worden én voorgesorteerd op grootte of andere kenmerken die bepalen of een bestelling geschikt is voor levering via een pakketkluis.

Vrije keuze

Laat werknemers kiezen of zij de pakketkluizen willen gebruiken. Dit voorkomt negatieve, en bevordert positieve emotionele en sociale ervaringen. Ook belangrijk: plaats de pakketkluis op de dagelijkse route van werknemers naar hun werkplek. Verhoog de servicegraad door plaatsing op locaties waar nu geen ontvangst van pakketten mogelijk is.

Coolbike

De Coolbike is een elektrische vrachtfiets met koeling die gebruikt kan worden voor de catering van Radboud Universiteit. Dit is aanleiding om andere logistieke concepten met gekoeld transport per fiets te onderzoeken.