De Last Mile Challange

Geef vorm aan duurzaam transport met de Last Mile Challenge

Welkom bij de Last Mile Challenge, een vernieuwend simulatiespel dat de moeilijkheid van stadslogistiek en duurzame transportoplossingen inzichtelijk maakt. Dit spel, ontworpen door het HAN-lectoraat Logistiek en Allianties, biedt beleidsmakers en toekomstige professionals in de logistiek de kans om de uitdagingen en kansen van de last mile levering te ervaren en vorm te geven.

Waarom de Last Mile Challenge?

De ‘last mile’ van leveringen in stedelijke gebieden is vaak het meest complex en kostbaar, mede door de hoge eisen aan snelheid en de impact op de stedelijke leefbaarheid. Beleidsmakers en professionals staan voor de uitdaging om efficiënte, kosteneffectieve en duurzame logistieke strategieën te ontwikkelen die stadscentra kunnen ontlasten zonder de servicekwaliteit te verminderen.

Hoe werkt het?

Deelnemers aan de Last Mile Challenge kruipen in de rol van verschillende stakeholders binnen de bevoorradingsketen. Aan de hand van strategische beslissingen en interactieve spelrondes ondervindt men direct de gevolgen van keuzes op het gebied van kosten, prestatie en stedelijke overlast. Door te experimenteren met oplossingen zoals distributiehubs en innovatieve leveringsmethoden, zoals het gebruik van licht elektrische vrachtvoertuigen en pakketkluizen, leren deelnemers over de voordelen en uitdagingen van diverse logistieke concepten.

Wat ga je leren?

Begrijpen van complexe logistieke netwerken
Ontdek hoe veranderingen in één deel van de keten impact hebben op andere delen.
Inzicht in duurzame oplossingen:
Ervaar hoe duurzame initiatieven zoals bundeling bij een hub, of technologische innovaties kunnen bijdragen aan efficiëntere en minder belastende stadslogistiek.
Beleidsvorming door simulatie:
Leer hoe beleidsbeslissingen en bedrijfsstrategieën ontwikkeld kunnen worden door realistische simulaties en interactieve feedback.

Voor wie?

Dit spel is niet alleen waardevol voor beleidsmakers die streven naar duurzamer stedelijk transport, maar ook voor studenten en docenten in logistieke opleidingen. Door deel te nemen aan dit spel kunnen ze theorieën en concepten die ze in de klas leren, in de praktijk brengen en testen in een gecontroleerde, risicovrije omgeving.

Doe Mee

Ben je klaar om de uitdaging aan te gaan en bij te dragen aan de ontwikkeling van duurzame stadslogistiek? Of wil je meer weten over hoe de Last Mile Challenge jouw organisatie kan helpen bij het realiseren van efficiënte en duurzame logistieke oplossingen? Neem contact met ons op voor meer informatie of om je aan te melden voor een volgende sessie!